Veckans favoritrecept från Lina kommer här!

Spagetti med kalvfrikadeller i tomatsås, 4 portioner

Tomatsås
1 gul lök
2 msk olja
500 g passerade tomater
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk honung
1 liten citron

Riv löken grovt på rivjärn (eftersom hälften skulle i bullarna valde jag att
finriva för dotterns skull). Fräs hälften av löken i oljan i en kastrull eller i
en traktörpanna. Tillsätt passerade tomater, vatten, tomatpuré, salt,
peppar och honung. Tvätta och finriv skalet från citronen. Låt småputtra
under lock.

Frikadeller
500 g kalvfärs
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja
1 dl vatten
65 g kalamatioliver, kärnfria

Blanda allt tillsammans med resten av den rivna löken. Forma 20 frikadeller.
Lägg försiktigt ner dem tätt i den kokande tomatsåsen. Låt koka i 10-15 min.
Lägg ner oliverna de sista fem minutrarna.

Spagetti
Koka 4 portioner spagetti.


Japp, dottern åt frikadeller med egen tomatsås. Även kallad ketchup.
Men den var suuuupergod, sa hon.

Annonser