En klassisk engelsk, snabb, lagom onyttig barnlunch. I vårt fall så är det ett steg upp ifrån de än mer näringsfattiga pannkaksluncherna. Funkar också i utflyktsmatsäcken om man gillar kall korv…
150 g vetemjöl
25 g fullkornsmjöl
½ tsk salt
3 ägg
2 tsk tomatpuré
1 tsk örtkryddor
3,5 dl mjölk
1 msk solrosolja
24 prinskorvar
Häll mjöl och salt i en bunke. Gör en grop åt äggen. Tillsätt tomatpurén, kryddorna och mjölken. Arbeta sakta in mjölet till en tunn, slät smet.
Sätt ugnen på 220 grader. Smörj en teflonform för 12 muffins med olja på hushållspapper. Picka korvarna och sätt två i varje hål. Ställ dem i ugnen i 4 minuter, tills korvarna börjar brynas och fräsa.
Ta ut ur ugnen och fördela snabbt smeten mellan hålen med korv i, ca 2/3s väg upp, så korvarna sticker upp. Grädda i ca 10 min och sänk sedan värmen till 200 grader och grädda i ytterligare 25 min.
1 kommentar
Comments feed for this article
24 februari, 2011 den 1:17 e m
discoveringtheplanet
Måste säga att det ser både proffsigt och riktigt gott ut 🙂