1 pkt färska lasagneplattor
300 g frysta broccolibuketter
250 g fryst bladspenat
200 g fetaost

Tomatsås:
1-2 gula lökar
1 klyfta vitlök
300 g morötter
500 g krossade tomater
3 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk salt
½ tsk socker
2 krm svartpeppar
2 msk hackad basilika

Dela lasagneplattorna i 3 lika stora delar.
Tina broccoli & bladspenat. Dela ev.
broccolin i mindre bitar.

Skala lök, vitlök & morötter. Halvera och skiva
löken, hacka vitlöken och skär morötterna i
stavar.

Häll tomatkross & mjölk i en traktörpanna &
smula i buljongtärningen. Tillsätt salt, socker &
peppar. Koka upp. Blanda i lök, vitlök & morötter.
Koka utan lock i 10 min. Smaka av med basilika.

Grovriv fetaosten.

Häll såsen i botten, varva m lasagneplattor,
broccoli, spenat, fetaost och sås.

Mitt i ugnen i 15 minuter, 225 grader.

Blött: 1 dl äppelcidervinäger, 1 dl olivolja, 2 tsk socker,
1 tsk salt, 2 krm svartpeppar.
Nyttigt: 1 strimlat vitkålshuvud, lite purjolök,
5 grovrivna morötter.
Blanda.

 

Dagens lunch.

Annonser