1 pkt färska lasagneplattor
300 g frysta broccolibuketter
250 g fryst bladspenat
200 g fetaost
Tomatsås:
1-2 gula lökar
1 klyfta vitlök
300 g morötter
500 g krossade tomater
3 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk salt
½ tsk socker
2 krm svartpeppar
2 msk hackad basilika
Dela lasagneplattorna i 3 lika stora delar.
Tina broccoli & bladspenat. Dela ev.
broccolin i mindre bitar.
Skala lök, vitlök & morötter. Halvera och skiva
löken, hacka vitlöken och skär morötterna i
stavar.
Häll tomatkross & mjölk i en traktörpanna &
smula i buljongtärningen. Tillsätt salt, socker &
peppar. Koka upp. Blanda i lök, vitlök & morötter.
Koka utan lock i 10 min. Smaka av med basilika.
Grovriv fetaosten.
Häll såsen i botten, varva m lasagneplattor,
broccoli, spenat, fetaost och sås.
Mitt i ugnen i 15 minuter, 225 grader.
Blött: 1 dl äppelcidervinäger, 1 dl olivolja, 2 tsk socker,
1 tsk salt, 2 krm svartpeppar.
Nyttigt: 1 strimlat vitkålshuvud, lite purjolök,
5 grovrivna morötter.
Blanda.
Dagens lunch.
3 kommentarer
Comments feed for this article
11 februari, 2011 den 11:15 f m
H
Japp, smaskens var det! 🙂
11 februari, 2011 den 4:11 e m
Malin
Mm det lät smaskens, blir att prova snart i det Gustavianska hemmet! 🙂
18 februari, 2011 den 10:08 e m
Vår fredagskväll « Hannas mamma laddar
[…] Vi åt: Ulricas gröna lasagne (gott) […]