Älgknäcken ser man inte var da!
Enkla, snabba små godingar som är så roliga att ge bort! La till en lite burk sylt… Och en varning – dottern saltade vissa knäckebröd många, många gånger… : ) 

30 – 40 knäcken

25 g jäst
2 dl fingervarmt vatten
0,5 dl olja
0,5 tsk salt
0,5 msk malda brödkryddor
0,5 tsk kumminfrön, lätt krossade
4,5 dl grovt rågmjöl
1 dl dinkelmjöl

1. Sätt ugnen på 210 grader. Lös upp jästen i fingervarmt vatten med en trägaffel i en bunke. Tillsätt olja, salt, brödkrydda, kumminfrön och mjöl och arbeta till en smidig deg. Degen behöver inte jäsa.

2. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en tunn kaka och skär ut kakor med kniv eller med pepparkaksformar. Placera på plåtar med bakplåtspapper och nagga lätt med gaffel. Pensla med ett uppvispat ägg och strö på vad du vill – kummin, fänkål, frön och salt.

3. Grädda i övre delen av ugnen i 8-10 minuter. Passa brödet de sista minuterna så att det inte blir bränt.

Annonser