Vi var lite trötta efter pulkaåkning, städning och pannkakor. Maximilia ville titta på film. Men det tycker jag inte är ok en lördag eftermiddag när alla är helt friska. Utom pappan som fick migrän av koffeinbrist och fick gå och lägga sig.

Vi plockade fram alla mjölsorter vi hade och började leta recept på nätet. Jag ville gärna använda dinkelmjöl, jäst och filmjölk. Och varför inte morötter? Hittade detta recept som vi försökte följa. Och de blev mumsiga.

16 Morotsbullar

2,5 dl vatten
3 dl filmjölk
50 g jäst
200 finrivna morötter (två stycken ungefär)
10 g rapsolja
30 g honung
200 g rågmjöl
600 g vetemjöl special, fast det blev lite dinkelmjöl och rågsikt också
en skvätt salt
Solrosfrön på toppen för skojs skull.
Jäste i ca 45 minuter.
Ugnen på 225 grader, i ungefär 10 min.

 

Pappan sov fortfarande och vi hade ju mer jäst hemma. Och mjöl. Så det blev kanelbullar också. Hela em räddad!…

Annonser