Maximilia och jag bakade Jannikes fruktbröd härromdagen och det gjorde succé! Här kommer receptet.

Det är lite konstigt kanske, men originalreceptet var för 6 limpor, men eftersom man oftast bakar 2 limpor i taget, så har jag räknat om det…

Fruktbröd

0,67 kg vetemjöl
2,67 dl grovt rågmjöl
4 dl grahamsmjöl
2 tsk bikarbonat
1,3 dl linfrö
1,3 dl nötter (tex hasselnötter, valnötter, mandel)
1,3 dl russin
1,5 näve torkad frukt (tex aprikoser, fikon)
1,3 dl solrosfrön
16 gr salt

1,3 l filmjölk
0,3 l sirap (mörk el. bröd) 

Blanda torra ingredienser först, dela nötterna och frukten. Sist i med fil och sirap. Ös upp smeten i smorda formar.

Ugnen ska vara på 175 grader (varmluft) i 1,5 h. Bröden ska vara mörka, nästan brända på ytan.

Låt stå minst 1 h innan servering. Behöver inte förvaras i påse, vi har vårt ”stående” med mjuka sidan ner.

Annonser